Goji lze konzumovat několika způsoby, tím nejjednodužším je jíst je přímo z pytlíku, či misky usušené a nijak neupravované, třeba u večerního filmu s přítelem / přítelkyní. Konzumace u televize je rozhodně zdravější a vašemu tělu prospěšnější než konzumace křupek a chipsů. Plody Kustovnice čínské jsou skvělé i po chuťové stránce, připomínají něco mezi jablkem, brusinkou a šípkem, určitě si je zamilujete a nebudete se jich chtít vzdát, ale proč taky? Vždyť konzumace toho ovoce je zdravá. Kustovice čínská je jedno z nejzdravějšího ovoce na světě, proč si tedy odepírat tuto zdravou závislost?
Krom přímé konzumace existuje mnoho dalších způsobů využití, ať už třeba kuře na Goji nebo třeba Goji koláč, Goji a ryby, to taky nezní špatně co myslíte? Fantazii se meze nekladou a s každým novým receptem bude váš život o kousek zdravější.
Kustovnici čínskou můžete používat všude, třeba i a snídani, co třeba takové müsli s Goji, je to jednoduché vezmete trochu musli, přidáte trošku Goji, případně nastrouháte trošku čokolády a vydatná a zdravá snídaně je na světě. Vše můžete dochutit lžící medu nebo kakaa.
S Goji se dá prakticky libovolně experimentovat. Co třeba takový alkoholický povzbuvovák z Goji. Vezměte cca 100g Goji a přidejte je do 1l 40% alkoholu, nechte měsíc až dva odstát a vyluhovat a máte prvotřídní životabudič. Kromě Goji můžete přidat třeba i mátu, aby náš nápoj chytl trošku „šmrnc“.
Asi nejčastějším způsobem přípravy Goji je čaj nebo vývar, který se pije i s plody. Cca 15-30 gramů Goji přidáte do ¾ l vody a necháte 10 minut povařit a je hotovo, vývar lze dosladit cukrem, ale vhodnější je med (je zdravější). Naškodu určitě nebude nějaký ten zákusek, a jaký jiný by se k našemu čaji hodi více, než ten z Goji. Stačí použít libovolný recept na buchtu, bábovku nebo lívanec a obohatit jej o plody Kustovnice čínské.
Nejnovější komentáře